Friday, January 23, 2015

BERPANTANG

nanti saya share menu berpantang
nanti saya share cara diet dalam pantang
nanti saya share macam mana nak hilang berkilo2 lemak masa berpantang

tu sume angan2!!!

maafkan saya
bukan rezeki saya kali ni nak merasa rejim berpantang
huhuhu

hari ni dah 26 hari umur sulaiman
maknanya ada lagi 18 hari je lagi

berat hari ni? 
68.5kg
total lost? 
74.5kg (berat malam sebelum bersalin) tolak 68.5kg
6kg 

max weight masa preggy 78kg!
start preggy 68kg 
tapi masa 1st trimester berjaya diet sampai 62kg

1st trimester saya takde muntah 
just pening/loya bila masuk dapur je

so korang kira la sendiri ek bape berat yang saya dah lost
-__________________-
macam takde lost pape jeeeeeee

target? 
nak below 60kg masa berpantang
hua hua hua

berangan je la ye

26 hari ni tak macam orang berpantang langsung
dari hari ke-3 sampai hari ke-17
tiap2 hari pergi klinik kesihatan kulai
check jaundice sulaiman

yup
anak saya prolonged jaundice 
insyaAllah saya akan buat entry tentang tu 

hari ke-2 mak saya datang
seminggu teman saya
 then mak mertua pulak
sampai hari ke-14

terima kasih banyak2 mama
terima kasih banyak2 mak

saya dah takde mood nak berpantang
bila memikirkan pasal kuning anak

saya berbengkung hari ke-2 and ke-3 je
bertungku pon 3 hari je
jamu ke 
pilis ke
param ke
semua saya tak pakai
sebab risau efek ke anak

bidan/tukang urut bising sebab saya selamba je duduk bersila
mentang2 la takde gunting/potong/jahit bagai
berjalan pon laju berdesup 
tak macam orang baru lepas bersalin
-_____________-

entah la

yang sebenarnya..... saya teringin
teringin sangat
nak merasa rejim berpantang yang kaw kaw giler ikut adat tu

yang ni tak boleh
yang tu tak boleh

yang sampai ada saya dengar peha kena ikat sebab nak bagi kaki tu rapat
huhuhuh
TERINGIN

baki 18 hari ni harap dapat la nak merasa sisa2 mood berpantang
dengan harapan nak buang lagi 4-5kilo
kalau dapat la

sebab susu badan saya tak meriah macam yang saya harapkan
tak dapat yang sentiasa basah baju dia sebab susu melimpah ruah

mula2 saya try pump dapat setitik dua je
nak dapat sesudu pon seksa
then biras ajar camne nak pump
terus 5 minit dapat 2oz
ALHAMDULILAH

so far max dapat 3oz
memang sikit tapi saya tetap bersyukur masih ada daripada takde
saya pon sentiasa berusaha 
and cuba semua petua

doa saya tak henti
harap susu banyak dan berjaya sampai sulaiman umur 2 tahun

makan dah macam hantu bela jin saka bagai
konon nanti makan banyak susu banyak
tapi sama je
tu antara faktor malas nak fikir pasal nak kurus cantik
huh


1 comment:

  1. hai, salam perkenalan..akk nak tanya la..kalau kita suspek peknen sulung boleh ke main kat gym tu..cth nyer spinner treadmill n sit up.tq in advance.
    btw tahniah ye dpt bby yg comel..

    ReplyDelete