Thursday, January 22, 2015

ABANG ADIK

sampai hari ni saya panggil cikgu a.k.a suami 
"awak" 
banyak kali gak la "orang" tegur
tak elok la ber"awak-awak" dengan ccuuuuami

orang kata macam tak hormat je panggil camtu
ye ke???
-____________-

rasanya ramai yang tau cikgu muda beberapa bulan dari saya
cikgu bulan 2 1986
and 
saya bulan 6 1985

POYO laaaa
tak nak mengaku TUA setahun
hahahahhaha

so.. 
ceritanya saya rasa janggal nak panggil "abang"
ada gak awal2 kawen dulu
ayat bajet macam dah kawen 100 tahun je insyaAllah
aminnnnnnnnnnnn
cikgu bahasakan diri dia "abang"
tapi saya terus eeeeuuuuuuuwww
*nganga*

then stop kat situ je takde susulan
huhuhuhu

lepas dapat anak pulak
saya panggil nama depan tu penuh2
Sulaiman

bukan
MAN
LEMAN
MAN BAI 

man bai? glamour anak page! phuiii
hahahaha

SULAIMAN AL BAIHAQI
tu la punca tetiba kawan cikgu (kuchai) bagi nick name man bai
amik akhir nama sulaiman
and
awal nama baihaqi

ewah ewah ewah
suka suki dia jek kan

sulaiman la
-________________-

kalo tak nak panggil nama penuh
letak je la kat surat beranak dia MAN BAI terus
kan senang!
ish

kelmarin again
saya terdengar cikgu panggil sulaiman
"adik"
dang!

why adik?
memang la selalu je saya dengar orang panggil anak sulung dia
adik
adik
adik

tapi ... adeh..

ni kes teringat relationship yang lepas
dia panggil saya adik
saya panggil dia abang

life must go on
and on
on
on

untuk sulaiman
saya gelarkan diri saya pada dia
mama
and cikgu pulak
babah

dengan someone yang lagi satu
sampai hari ni bila bercakap dengan dia
saya still gelarkan diri saya
"ma" singkatan untuk mama
dan dia
"pa" singkatan untuk papa

*kes terjadinya mama-papa tu sebab kami sama2 bela kucing.
so kami ni mak bapak meow tu la kononnya*

cikgu rilek je
takde cemburu buta tuli rabun ayam
cikgu faham sekadar gelaran je
yang paling penting
cikgu PERCAYA saya

Alhamdulillah

so?
abang adik mama papa
sila guna pakai tanpa was-was

No comments:

Post a Comment