Sunday, December 28, 2014

TAK ADIL

hari ni cikgu dah start keje
cuti sekolah ada lagi seminggu
tapi cikgu2 dah start meeting bagai

berakhir la sudah cuti panjang cikgu a.k.a suami saya
tak terasa pon cuti
sebab cikgu start cuti lambat
cikgu ketua pengawas spm
so cuti dia start 3 Dec bukan 22 Nov

tapi kira bersyukur la cikgu banyak cuti 
kalau nak banding dengan orang lain

Alhamdulillah

tadi cikgu balik je sekolah saya repacking
bag baby
bag saya
bag cikgu
untuk bawa pegi klinik
*insyaAllah bakal bersalin kat klinik Perdana Specialist Maternity Center*

 *kebetulan sedondon merah hitam.. 
 beli bag asing2 and tak terpikir pon nak sama kaler*
 
sambil packing barang tu 
2-3 kali gak la saya panggil cikgu
yang tengah mengadap cermin muka lama sangat
bukan jauh pon
5 kaki je jaraknya

cikgu kata "iyaaaa" 
saya muncung panjang kalah muncung buaya

cikgu : kejap la.. saya tengah korek hidung ni 
-_______-
cikgu : nak saya korek hidung pastu calit kat awak? 
-__________________________________-

cikgu : saya tengah bersihkan hidung ni.. nak ke saya kuar pastu orang nampak taik hidung and bulu hidung panjang2 then orang cakap isteri dia tak jaga laki..

saya : owhhh.. nak cantik2 untuk orang tengok. bukan untuk isteri..

zzzzzzzzz

cikgu : budaya.. manusia.. prejudis.. kalo suami selekeh orang cakap bini dia tak pandai jaga laki. kalo bini selekeh, orang cakap bini dia tak pandai jaga diri. perempuan je yang selalu kena..

 saya : betul!!! selalu saya dengar jangan sambut suami balik keje dengan busuk2 tak mandi and selekeh. sedangkan lelaki kat umah pakai kain pelikat dengan pagoda and perot boroi pastu bulu ketiak panjang macam penyapu.. eeeeeeeeeeee!!!

cikgu : see... tak adil kan? 

*dalam hati : nasib baik ketiak cikgu wangi.. opss!!* 

pastu cikgu duduk depan saya usap2 perut

*bahagia*

p/s : lupa yang jari cikgu tadi dia korek2 hidung belom basuh lagi.. alamak!! ishhh

Saturday, December 27, 2014

HUJAN

takziah
untuk pantai timur yang sekarang ni tengah banjir besar
bantulah mereka selagi kita mampu
walaupon hanya dengan DOA

sebab cikgu pernah cakap kat saya
masa time dia nak ngorat saya dulu
DOA TU SENJATA MUKMIN

kalau yang berkemampuan lebih tu 
cuba la bantu mana2 yang patut

kalau saya belum kawen lagi 
rasanya time ni saya dah zassss terbang ke pantai timur
maybe..

ye la kan.. hidup bujang
takde tanggungan
nak gi mana2 pon bebas jek

sekarang tak boleh la kan
boleh tu boleh kot
tapi kena utamakan suami ni
kena utamakan keluarga dulu

kalau saya tak mengandung
rasanya 100% cikgu bagi kot saya jadi volunteer 

kan cikgu kan kan kan?? 
*kelip2 mata muncung bibir* 

actually nak cite pasal hujan lain gak
hujan air mata

sob sob sob
*ada sesiapa sudi nak lap air mata ni tak?*

huhuhuhu

kisahnya camni........
20 Dec ari tu saya deal nak buat Maternity Photoshoot
ngan one of my follower
(fb : wide chuckys photoworks)
pernah jumpa dia sekali tahun lepas
dia and husband follow saya panjat Gunung Angsi

 servis memang superb 
*sila contact dia bagi tau reader blogpagekhas so nanti dapat diskaun RM50*

 sooooooo
untuk photoshoot tu saya punya la semangat terlebih
nak bawa banyak giler benda untuk prop
salah satunya benda yang saya nak bawa
of coz la scan 3D and 4D kan
tapi nak di jadikan cerita
saya pegi laminated

zassssssssssss
ini jadinyaaaaaa


dia jadi HITAM!!!!!

HUWAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

nape jadi camtu? 
takde jawapan yang pasti kenapa jadi hitam
sebab panas sangat ke?
entah la

yang pasti berjurai air mata bila kenang balik kebodohan insiden ni
nak scan balik perut? memang tak dapat la dah moment camtu

nasib baik sempat amik pict sume sebelum saya laminated
tapi tak kan sama la dahhhhhh

sedih laaaaaaaaaaaaaa
bila nak buat yang lagi terbaik
konon nak laminated
nak jaga elok2 so tak rosak
last2 punah jugak 

huuuuuuu :,(

scan yang paling saya sayang pon terkorban

1st scan yang nampak baby dah ada bentuk
hanya tinggal kenangan dalam album phone je la

*nangis lagi*

 lepas insiden tu saya asyik usap2 perut 
and say sorry to my baby
huhuhu

mama minta maaf sayang
mama tak sengaja
niat mama nak buat yang terbaik
nak jaga elok2 
taknak nanti scan tu kabur
taknak terlipat
taknak terkoyak
taknak kemek2

tapi Allah swt tak izinkan..
mama redha

*usap2 perut*


COUNTING DAYS

menghitung hari
detik demi detik   

cettt..

perasan suara tu sedap sangat macam kris dayanti ke? 
*muntah purple*

huhu.. sob sob..
TAKUT!!
cuak gak la dah nak dekat2 due ni kan

persiapan? 
so far Alhamdulillah
almost everything dah siap

cuma satu je belom 
TUKANG URUT
huhhhhhh.. pening!

bukan takde.. banyak!! berlambak!! pilih je mana yang nak..
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~
haaaa.. "tapi" ni la kan yang jadi isu nyaaa~

Al-Kisahnya camni
mak saya dulu..dulu.. dulu.. dulu..
 32 tahun lepas la
masa bersalin kakak sulung saya 
kantoi dah umur kakak saya kan
 hahaha

macam biasa panggil la tukang urut yang jiran2 keremen
entah apa yang tak kena

tiba-tiba
susu yang banyak giler menitik2
sampaikan mak saya terpaksa buh towel kecik
zaman dulu belom ada feeding pad kot 
then lepas urut susu tu STOP!!

-_______-
ibu mana yang tak meraung kannnnn.. 
rezeki anak yang banyak giler depan mata tetiba berhenti camtu je

lain laaaaaaa kalau dari awal lagi memang dah takde susu
tu kira lain la cite nya kan

setelah hasil bedah siasat 
siap panggil forensik bagai
rupa2nya tukang urut tu memang tak pandai urut orang lepas bersalin!!!

adoi
nak salahkan siapa?

sebab kes yang camtu la saya sampai hari ni
pening pening langau
tak tau nak pilih yang mana satu
dah la saya bakal bersalin kat johor
bakal berpantang kat johor
tempat yang asing untuk saya yang baru 9 bulan pindah kat sini ikut cikgu

memang la cikgu dah almost 10 tahun kat johor
dari zaman maktab
praktikal 
sampai la posting pon kat johor ni

ex gepren merangkap 1st love cikgu pon orang johor
opsss!! 

doakan saya dapat bertemu jodoh dengan tukang urut atau bidan
yang baik
yang elok
yang menyabar
yang pandai dalam bidang2 ni
yang mau kongsi pengetahuan
yang mau kongsi pengalaman
yang
yang
yang
sume2 je la

AMINNNNNNNNNNNNNN..


p/s: bersiaran guna netbook. entry sebelom ni guna pc. nak tau sebab apa? sebab cikgu nak potong wifi kat umah ni. cikgu cakap 20G wifi tu saya tak guna pon. bazir bayar je. tetiba terus rajin nak update blog, tetiba nak download macam2. wakakaka.. apps blogger ada je dalam fon. tapi dah dasar PEMALAS tak dapat nak kata pape. 

Wednesday, December 24, 2014

DUE DATE

38 minggu 5 hari dah ari ni

maknanya selama tu jugak la dengar perkataan due date 
huuuuuuu...
orang tak penah bekerja macam saya ni memang jarang la nak sebut perkataan tu kannn.. 

dari kecik kaki meniaga je takde sebut pon due date due date ni
(jap tengok tapak kaki - hitam!! tu tandanya umah nak kena mop hahaha)

sooooooooooooo
insyaAllah jika izinkan Allah SWT

01012015

tarikh nak meletop kebaboom jek
hahaha

semalam pegi check "jalan" untuk kali ke-2
sakit hoi!!!!!! sob sob sob
yang ada pengalaman tu sedia maklum la dah kan sakitnya camne.. 

bila cikgu tanya sakit camne
saya jawab 
macam lubang awak nak yak tu kena korek masuk tangan

-________-

tak tau nak bagi persamaan yang camne dah
any idea nak gambarkan? 

pastu cikgu rasa ngilu
hahaha

takut tak?
tak payah nak cakap bab takut tu
hmmmmmmmmmmm

bila tengok UPT tu positif je
benda pertama yang masuk dalam kepala ni 

MATI

sume orang yang nak face pengalaman bersalin mesti akan pikir benda ni
penipu sangat kalau dia tak pikir

sape setuju sila angkat punggung
@___@
gi duk dalam hutan kalo takde rasa takut
 kan kan kan

tup tup pagi ni dapat pict kat group wasap adik badik





zasssss!!!!!!

gugur jantung ni
speechless

ada lagi pict baby and pict status husband dia update kat fb before deliver
tapi tak sampai hati nak upload kat sini

berderai air mata

kepala ni pon start la pikir yang bukan2 dah
aduh

andai saya gugur

.............................

anak itu satu2nya harta yang saya dapat tinggalkan untuk cikgu

tak mampu nak terus menaip

end.