Tuesday, November 19, 2013

cin de lella?

semua macam mimpi.

ada satu part kita rasa happy,
akan ada satu part lagi kita rasa sedih.

adat kehidupan.

tak mungkin semua benda yang kita nak kita akan dapat.

kehilangan? itu satu lumrah kehidupan.

tu sebab cubalah hargai sesuatu atau seseorang ketika masih ada.

bersyukur setiap nikmat yang Allah swt berikan.

setiap perancangan kita, besar lagi perancangan Dia.

kadang2 selalu tertanya2 kenapa apa yang saya rancang lain tapi lain pulak yang jadi. bila di fikir2kan balik, mungkin itu yang saya mahu tapi ini yang saya perlu.

Allah Maha Mengetahui.

- Posted using BlogPress from pagekhas's iphone 5

Monday, November 11, 2013

motif?

ape motif saya buat blog ni ek?

# entry pertama blog ni pasal braces.
- konon2 time tu nak buat blog ni as diary perjalanan proses gigi tu dari yg berlapis2 and bertingkat2 to yg tersusun rata.. but end up tu je satu2nya post pasal braces.. hahahaha..

dalam entry yang sama ada tersebut pasal nak jadi swan selepas penat jadi itik huduhhh.. (kesian itik tu jadi mangsa) and now.. dah cantik ke? TAK! makin huduh perangai.. (bukan susah nak jujur)

last2 blog ni nak buat untuk ape?

cite pasal camne nak kurus? bosan laaaaaaa.. berpuluh yang tanya tapi end up "makan ubat ke?" "makan supplement ke?"

perghhh!!! 

neway nak update sikit pasal current weight. dah berkurun lama berat tu boikot tak nak turun or naik for 1 year ++ akhirnya berat tu NAIK 2.5kg lepas raya puasa ari tu. sampai sekarang tak berubah. PADAN MUKA.

punca?

sebab vertical challenge tangga batu caves bulan puasa ari tu. kami 3 orang je melayu yang join event tu sebab dia buat dalam bulan puasa. turun naik tangga batu caves. at least 4 laps.abang zas buat 9 laps kalau tak silap. aziz buat 4 laps. saya.. konon2 tak nak kalah buat 5 laps. (poyo)

lepas tuuuu.. amik!! peha tak rasa pape. jalan biasa je. lari pon boleh je. TAPI.. bila time solat, time duduk antara dua sujud tu.. air mata pon keluar. sakit? speechless. kawan kata saya degil and tak kenal erti sakit. (awak betul)

so saya banyak diam je.. sendiri cari penyakit, tak payah nak mengadu.. hahaha.. one day kawan ajar saya makan ayam (sumber protein) and saya pon cuba.. sehari 5-6  ketul ayam goreng. akibatnya.. toing toing berat naik 2.5kg. (terima kasih ayam)

sekarang? tengah mencari balik kekuatan masa mula2 start diet dulu. tepuk punggung tanya selera.. bila mau kurus? good luck!!!


Thursday, November 7, 2013

KINAJO - counting days to our E-day

30 days to go


to be continue..


- Posted using BlogPress from pagekhas's iphone 5

Location:KINAJO - counting days