Thursday, January 22, 2015

SUHA DAN SULAIMAN


suha qaisara
tahun ni 2015 dah 4 tahun dah la anak buah mama sorang ni

sekejap je masa berlalu
pejam celik
pejam celik
tipu sangat
suha dah masuk 4 tahun 18 mei nanti

teringat lagi saat kali pertama pegang suha
fresh from oven 
anak yang bersih suci tanpa dosa
bau syurga

4 tahun jugak la pendam perasaan
belajar menerima hakikat

suha bukan anak saya
mengaku la camne sekali pon
suha bukan anak yang lahir dari rahim saya

Allah Maha Kaya
Dia beri sulaiman pada saya

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

tapi saya akan tetap ajar sulaiman untuk hormat suha
as kakak sulung dia

tiap kali saya tatap wajah sulaiman
saya akan nampak suha

sekarang ni someone yang dulu pernah kerja dengan saya yang jadi pengasuh suha
-papa kaloi-

saya rasa selamat bila suha dengan kaloi
sebab saya tahu kasih sayang tak berbelah bahagi kaloi pada suha sejak suha lahir

kaloi pon tak pernah berkira
bila nak bagi duit upah jaga suha pon selalu dia tolak
kalau amik pon dia belikan baju and keperluan suha

suha
nama gabungan saya dan seseorang

SU- suzana
HA - dot dot dot

kebetulan masa saya tengah cari nama untuk suha and saya terus proceed dengan nama tu.
suha bermaksud BINTANG

baru2 ni mak saya tanya tentang insan yang bernama "HA" tu
takde ke dia bertanya khabar suha?

entah la

dia tau yang nama suha tu gabungan nama kami
dan qaisara tu bermaksud PERMAISURI

jawapan saya untuk soalan mak saya tu 
"andai hati dia ikhlas menyayangi suha, walau apa pun yang jadi pasti dia akan cari suha"

untuk nama anak saya 
saya bising nak jugak teruskan 
generasi "SU"
sampai bernanah telinga cikgu
hahahah

nama yang sepatutnya cikgu nak letak
ali baihaqi 
OR
abu maliqi

kah kah kah
never


the super power "su" 
*peace yo*

mak saya - suraya (shamsurahyah)
kakak saya - suriyazailah
saya - suzana
adik saya - suhana
anak adik saya - suha qaisara
anak saya - sulaiman al baihaqi
anak kakak saya - coming soon bulan 5 *hope "su" jugak*

p/s : sulaiman hari ni dah 25 hari. Alhamdulillah.. anak yang sungguh baik. senang saya jaga. keletah dia sentiasa membahagiakan hati saya. insyaAllah will update about him soon.

No comments:

Post a Comment