Thursday, May 1, 2014

TERM

life saya lately macam keretapi laju yang kat jepun tu. hahaha.. terasa macam super duper fast and furious.. vrooommm!! 

29 jun 2013 - 1st time jumpa 
4 nov 2013 - cikgu proposed
8 dec 2013 - we got engaged
15 mac 2014 - ijab kabul 
28 mac 2014 - 1st day of my last period 
26 apr 2014 - im pregnant!!!!! 

baru je nak biasa dengan term kawan.
dah bertunang

baru je nak ajar lidah sebut term tunang saya. dah nikah and kena belajar sebut suami saya.

baru je nak belajar hidup berdua. dah bakal bertiga. 

hihihi.. 

Alhamdulillah.. LOVE. 


menggigil time nak celup benda ni kat urine. time ni kat kampung. dah rasa semacam peod lambat datang. 

pagi2 ajak cikgu gi pekan pilah. pastu sengaja singgah kat giant. tapi dah awal sangat, farmasi pon belom buka. padan muka!!! 

nasib baik laaaaa cikgu nak gi toilet. adat la kalau dah membuang tu konpem lama. farmasi buka je terus beli pregnancy test ni diam2. niat nak beli cream alergic terus lupa. hahaha.. 

balik je terus buka then baca kat situ kata kena 1st urine awal pagi. haishhhh.. simpan dulu.. 

tapi tau la kannnnn.. tak sabar!!! 

gi amik balik pastu terus buat. tangan pucat tak berdarah time tunggu.

blink 

blink

blink 

pregnant. 

perghhh!!! 

terus panggil cikgu. then tunjuk kat dia. muka cikgu blur. haha.. kesian.. 

pastu cikgu terus google bila due. amboi!!! agak2 laaa.. hahahaha.. 

hasil google : 


terus saya melompat cakap im gonna deliver on 1 jan 2015. hahaha.. excited terlebeyyy~ 

benda pertama cikgu beli lepas tau saya pregnant : thermos air panas!!! 


comel tak? saya and cikgu suka yang old school ni. bukan takat antik je tapi memang air panas tahan lama. 

after 2 days urine test positif and tengok period tak datang jugak saya and cikgu pegi klinik. 


muka saya menahan shi shi. hahaha.. tak boleh tahan oiiii.. sebab saya google and baca info2 camne nak scan. kena tahan shi shi and pastikan pundi kencing penuh. berbaloi la tahan shi shi sebab dapat tengokkkkkk ..... dot dot dot.. 

tak tau nak panggil ape.. benih? janin? ke panggil baby? hahaha.. tapi kami panggil dengan satu nama. ahaks!!! giler excited sampai nama pon dah ada :P

ye laaa.. ucapan kita tu kan satu doa. so doa la mudah2an baby lelaki bila sebut nama tu hari2.. aminnnnn.. 


tuuuuuuu dia.. kecik lagi.. time scan ni saya and doc je. 

bila cikgu dengar doc cakap "haaa tu dia" terus saya dengar suara cikgu "saya nak tengok boleh?" 

hahahahaha.. super cute suara cikgu time minta izin doc. 

ngeeeeee.. pastu terus gi beli susu. bermacam2 jenis susu. sampai 4 jenis. huhuhu 


1. enfamama 
2. anlene
3. fresh milk (xde dlm pict) 
4. coklat milk (xde kena ngena tp mengada nk jugak) 

yang anmum tu klinik bagi free. 

hehehehehe.. start from now hari2 minum susuuuuuuuuu~ 

current weight 66kg 
dah start tengok youtube yoga for mommy to be. 
diet saya banyakkan oat. 

Ya-Allah
aku bersyukur pada-Mu. 
kau pinjamkan suami yang terbaik buat ku. 
yang menyayangi ku, yang membimbing ku. 
kau pinjamkan benih di dalam rahim ku. insyaAllah 
akan ku jaga sehingga lahir di dunia ini. 
insyaAllah 
akan kami didik semoga satu hari nanti menjadi anak yang soleh dan berjasa pada agama, bangsa, negara dan keluarga. 

suami, 
terima kasih untuk kasih sayang yang tidak terhingga. terima kasih dah membimbing saya. terima kasih menjaga saya dan benih cinta kita. 

ILUSM. 


No comments:

Post a Comment