Tuesday, May 6, 2014

SIMPTOM DAN FRUST

nak cite pasal frust dulu then baru cite pasal simptom. 

sebab memang tengah frust menonggeng sangat2 ni. nak rosakkan bahasa - frust teramat sangat sekali. (kalau saya sebut depan husband konpem kena tegur kesalahan tatabahasa)

cehhhh.. 
mentang2 la dia tu cikgu. tapi dia cikgu BI apa kena mengena? eh? 

tengah frust niiiiiiiiii.. 

now dah masuk bulan rejab. tak bape bulan je lagi nak puasa. since pindah ke negeri johor mata saya ni meliar je mencari kedai2 supplier barang meniaga roti john. 

kat KL 2008-2013 saya meniaga roti john kat bazar ramadhan kampung kerinchi. kalau sesiapa yang penah beli tu memang tau sangat la kena beratur baru dapat. 

 
ni time 2011-2012 ntah. lupa.. 

ondeway kurus. berat 80kg camtu kot. 

 
ni pulak last year. 2013. 

alahai rindunya kat customer2 regular saya lebih2 lagi yang kecik tu.. tiap2 hari datang dengan mak atau abang dia. 

mak dia siap pesan tolong buatkan je satu roti john tiap2 hari so dia tak payah nak beratur panjang. 

tahun ni tak merasa la adik tu makan roti john saya buat.

huhuhuhuhu.. *lap hingus* 

so planning nyaaaaa saya rasa macam nak meniaga kat kulai ni. 

TAPI

80% barang (jenama) bahan mentah yang saya guna untuk roti john saya takde kat kulai ni. dah puas saya merayau dah. 

bila saya sebut "mayonis jenama "....." ada jual tak?" 

jawapan yang saya dapat : 
*krik krik krik* 
lamaaaaaaa lepas tu baru orang tu jawab "tak pernah dengar jenama tu la kak" 

hooiiitttt.. sape akak? saya muda lagi tau!! eh? muda lagi ke? opsss! 

menonggeng kuasa dua : 
1. sebab barang tak dapat 
2. sebab since lepas kawen ni asyik orang panggil akak. hampeh laaaa.. dulu adik tau!! 

fine. tutup cerita frust. 

jom buka cite simptom pulak.. 

hmmmm.. saya gatal2 area leher, dada, bahu and kelipat tangan. start gatal2 ni before saya tau yang saya pregnant. 

is it simptom pembawakan budak? 


eh!!! salah gambar.. hahaha.. rindu sangat kat kucing saya ni. hope dia kat KL sihat walafiat. seblom saya bertunang lagi dia dah hilang. merajuk kot.. sob sob sob.. 

tak sempat nak kenalkan sayang(nama kucing saya) kat cikgu. but im sure cikgu menjerit terlompat2. hahahahaha!! cikgu takut kucing. *tutup mulut tahan gelak* 

well.. 


ni alergik ke ape ekkkk?? adoi.. gatal giler and saya pon gatal jari asyik nak menggaru. 

pantang berpeluh je.. gatal!! 
pantang panas je... gatal!! 
pantang nampak cikgu je.. gatal!! erk!! tu tipu.. hahaha

tapi Alhamdulillah.. kurang sangat2 dah sekarang ni. nak tau ubatnya? 


air zam-zam. dari dulu lagi itu yang saya percaya. dulu kat KL dalam bilik saya sentiasa ada air zam-zam and air yasin dari Darus Syifa (bangi). tapi sebelum bertunang dah terputus sampai sekarang baru cari balik. 

ntah tak tau nape saya suka guna air zam-zam sebelum saya cari klinik. 

pilihan kedua, pergi farmasi je. 

so now cikgu dah tau isteri dia ni tak suka pegi klinik and makan ubat. macam2 helah saya cipta nak elak pegi klinik. hehehehe.. 

tapi sekarang tiap2 hari kena makan asid folic sebijikkkkkk sekali lepas sarapan. 

padan muka. 

No comments:

Post a Comment