Monday, December 24, 2012

#diet tips my secret weapon

Secret la sangatttt! Abaikan.. Haha *secret ada kat the end of the entry*

Senaman. Exercise tu penting. Saya dah try banyak cara nak kurus ni. Tapi dengan exercise ni saya makan macam biasa pon berat saya tetap turun! The best laa babe..

Ramai kata tak mampu nak sign up gym. Mahal. Memang mahal. Itu tahun lepas la. Tapi tahun ni saya boleh senyum sebab bagi saya murah dah since ada deals ni. So korang sume kena la rajin tengok email and check deals ni. Tolong jangan minta link. Kena la usaha sikit.. Nak kurus tak?

So ini deals yg tiap-tiap pagi menyeri hari saya :
1- groupon
2- i love discount
3- milkadeal
4- streetdeals
5- dealmates
6- livingsocial
7- bigdeals

Tapi antara banyak-banyak deals ni groupon la yang paling banyak keluarkan deals gym or fitness ni. Terbaekkk!!!

Jom tengok bape banyak saya dah berjimat. Yang saya conteng merah tu harga yang saya bayar.


Ini yang pertama saya beli. Saya join bulan 3. Virgin camper so memang rasa semput nak mati and nak mampusssss!!




Ini sebelum puasa. Workout giler gaban sebelum puasa. Nanti dah puasa saya tak dapat nak workout siang-siang hari.






Ni saya join lepas raya. Bayangkan musim open house tu saya kat padang bergelumang lumpur demi nak kurusssss!! Bootcamp ni best. Sebab teknik yang sentiasa berubah. So takde perkataan boring.







Lepas sebulan workout sendiri je deals ni pulak keluar. Terus beli. Bootcamp ni best! Memang takde la nak minum air. Tak sempat!

Sebab saya dah join 3 bootcamp so bagi saya dah takde pape.. Selamba badak jek star jump 100kali. Takde mengah and peluh pon tak kuar. Cehhhh.. Berlagak! Bukan berlagak tapi itu hakikat. Stamina dah meningkat.




Iklan :
*seseorang yang berfikiran positif akan kata "perghhh!! Aku kena lawan dia ni"
*seseorang yang berfikiran negatif akan kata "dah kurus cakap senang la.. Berlagak pulak"
=tepuk dada tanya perut=

Manusia seperti ini tidak akan mematahkan semangat saya.





Dan
Dua deals ni saya buat serentak. Sebab tak teruk mana pon.. Exercise simple je..




So by end of the year saya kena habiskan deals ni


Dan ini


Dan ini

3 deals sekali gus! Maybe swimming class tu saya kena lanjutkan sampai 2013. Saya masuk swimming class sebab saya harap one day stamina dah cukup mantap saya nak join triathlon. Memang saya target sampai tahap tu.





So ini next year plan saya. See.. Kena ada plan siap-siap dah.. Jangan tunggu 2013.


Bulan 1 sampai bulan 3 :


Ada 2 marathon in between :


And




By april saya harap saya dapat join gym ni if diaorang benarkan start on april. Kalo tak saya tak beli la deals tu.


*secret*
Fuh... Sekarang saya nak tanya.. Layak tak saya kurus dengan usaha yang saya buat?

Nak kan sesuatu kejayaan kena la usaha. Lepas tu baru tawakal. Memang segala benda yang kita nak buat kena sertakan dengan niat dan doa.

#Saya pernah berdoa mohon di kurangkan nafsu makan dalam sujud saya.
#saya pernah berdoa sebelum minum air yasin supaya saya rajin bersenam.
#saya pernah berdoa sebelum minum air zam-zam supaya saya kekal berazam dan bersemangat untuk kurus cara sihat.

Saya nak tanya.. Pernah tak sesiapa sampai ke tahap yang saya buat?
Jika belum..
Saya layak untuk menegur dengan cara saya kan?

Ramai tanya macam mana agihkan masa.
Ini jawapan saya :
Bila kamu ada janji nak dating or nak jumpa kawan hang out tgk movie or kamu ada family gathering.. Kamu akan adjust time tu supaya kamu boleh pergi. Kamu akan say NO kepada perkara lain-lain.

Jadikan senaman tu one of you priority.

Sesuatu kejayaan tu memang memerlukan pengorbanan.

Nak saya tekankan *tekan jangan tak tekan* lagi kat sini.. keep maintain and turun secara konsisten lebih penting daripada turun banyak-banyak pastu naikkkkkkk banyak-banyakkkkkk.. Banyak tak "K"?

Gud luck! Doa saya sentiasa dengan kamu semua.

Xoxo. P.

3 comments:

  1. jumpa lg satu blog pembakar semangat!!!
    thanks page!!
    kipidap!!

    ReplyDelete
  2. nie same tahap gyler beli voucher cam saye gaks nie..

    ReplyDelete