Tuesday, March 9, 2010

Akhirnya..... tercapai jugak impian saya.



AKHIRNYA... harus sangat di besarkan tulisan tu... hahaha... terpasang jugak braces di gigi saya yang hodoh ni.. ahaks... dengan ikhlasnya mengutuk diri sendiri.. walaupun sakit tak terhingga namun kerana kebaikan saya terpaksa la tahan.. 4 gigi terkorban. air mata berbaldi-baldi menahan kesakitan. Tuhan saja la yang tahu. cuma yang bertuahnya saya, saya memilih untuk pakai braces teknologi baru yang di panggil damon. a bit expensive tapi berbaloi bila kurang sakit dan lebih cepat proses pergerakan gigi. Dr. menganggarkan tempoh saya pakai braces hanya antara 18 hingga 20 bulan. cuma yang sedihnya braces damon ni tak pakai getah yang warna warni tu :( jadi takde la harapan saya nak pilih warna PINK... =)) kenapa la ramai perempuan suka pink?




braces damon. yang sah-sah bukan gigi saya ^_-

tapi harap sangat satu hari nanti gigi saya akan teratur macam ni



braces tradisional. :( tak dapat nak pilih warna pink, biru,merah n oren




memandangkan kos yang teramat la mahal bagi saya... saya teruskan dengan penuh tabah.. kalau dah sakit sangat saya telan pain killer(pembunuh sakit) setiap 6 jam.. hahaha.. skema betul ayat-ayat dalam entry pertama saya ni. rasa macam nak tergelak sampai terguling atas katil. buat yang membaca entri ni harap maaf dengan keskemakan(perosak bahasa) saya ni.




well, untuk pertama kalinya saya ucapkan thanks a lof to Hanis Zalikha. kalau tak disebabkan muka dia yang cute tu tertampang dalam kosmo mungkin saya tak buka lagi blog ni walaupun dah lama sangat nak buat. yang paling penting saya nak minta maaf sebab tiru sikit nama blog anda.. anda? sejak bila pulak la saya guna perkataan anda? hehehehe




secondly to my beloved family.... air di cincang tak kan putus... Insya-Allah. selain tu welcome buat kawan-kawan saya yang tak seberapa ramai sangat. and most welcome to..... sape ye? hahaha.... (harap dapat ramai kawan melalui blog saya ni) T_T




lots of love,


suzana

2 comments: